4 Nisan 2019 Perşembe

Yük Konteyner Okul Binası Modifiyesi

Yuvam Konteyner geçici yada ufak bir okul yapısı ihtiyacınız olduğunda sizlere geleneksel bir yapı yerine, bir yük konteyner ile modifiye ettiği okul ve sınıflar inşaa ediyor. Aslen yük taşıma ve depolama için kullanılan 5 adet yük konteynerler kullanılarak 2 katlı, teraslı 144 m2 kapalı ve 28.8 m2 açık alana sahip okul inşaatı en güzel örneklerden birisidir.



Sınıf konteynır dönüşüm planı.
İstenişlen talepte okul binasının iki kat yüksek olmasını istediğini gösterdi. Zemin katta spor malzemeleri gibi şeyler için kullanılan bir mağaza alanı ve ayrıca yağışlı havalarda öğrenci sporları etkinliklerinden sonra yararlı olacak ayrı kurutma odası olacaktır. Daha sonra, üst kat, teras ile birlikte, personel için bir sınıf veya toplantı odası olarak kullanılabilecek bir alan olacaktı.

Dahil edilecek dönüşüm:
  • Depo odası.
  • Kurutma odası.
  • Teras ile sınıf / toplantı odası.
  • Öğrenci sınıfları
Hızla okul, nakliye konteynırlarını kullanmanın diğer bina yöntemlerine kıyasla birçok avantaj sağlayacağını fark ettik. Yük konteynerler kullanarak harcama alternatif seçeneklerden önemli ölçüde tasarruf sağlayan bir yapı ortaya çıkarma planı devreye alındı. Modüler binaların esnekliği çok çekici olmaktadır, çünkü gerektiğinde kurulumun sökülüp yeniden kurulabileceği anlamına geliyor. Ayrıca, eski nakliye konteynırlarını geri dönüştürerek, geleneksel inşaatlarda kullanılan yeni malzemeleri tedarik etmek yerine çevreye yardımcı olacak bir proje olması sağlandı.


  • Dönüştürülmüş nakliye konteyneri seçeneği, bütçe tasarrufu sağlamıştır.
  • Çevre dostu yapı malzemesi.
  • Bina mobil olmaktala beraber istenildiği zaman yer değiştirilebilir yada farklı bir lokasyona taşınabilir.
Okul tarafından düşünülen çeşitli bina seçeneklerinin tüm avantaj ve dezavantajları ile , projeye hemen başlayabilinmesi için inceledin ve en uygun seçeneğin yük konteyner üzerinden inşa edilecek bir yapı olmasına karar verildi. Montaj öncesi dönüşüm çalışması Yuvam Konteyner fabrikasında yapıldı. Önce dönüşüm projelerine uygun olacak 5 adet x 40ft kullanılmış nakliye konteyneri seçerek çalışmaya başladık. Orijinal konteyner yan duvarlarının sökülmesi ve daha sonra bölümlerin kesildiği konteynerlerin güçlendirilmesiyle binanın içinde alan oluşturdu.  

Maliyetleri düşürmek için, kontrplak kaplamanın altına yalıtımlı termal örtü yerleştirildi. Daha sonra binanın yeşil kimlik bilgilerini daha da artıran çift camlı pencereler ve iki katlı veranda kapılarının montajı yapıldı.

Dönüşümle ilgili önemli noktalar:

  • Kapların koyu yeşil renkte yeniden boyanması, kabın görsel olarak site ortamına karışmasına yardımcı olacaktır.
  • Yan duvarların sökülmesi ve konteynerlerin birleştirilmesi.
  • Kontrplak kaplamanın altına yerleştirilmiş termal taşyünü kullanılarak yapılan yalıtım (daha düşük maliyetli bir seçenek).
  • Çift camlı pencereler.
  • Bi katlanır veranda kapıları.
  • İç kısımlarına nemlenme önleyici boya.
  • Dış yüzey hazırlığı ve yeniden boyama.
Teslimat sonrası kurulum ve birleştirmesi.
Modifiye edilen 5 adet x 40ft'lik konteynerler okullara teslim edilip yerleştirildikten sonra, kalan modifikasyon işini tamamladık.

Diğer yaptığımız işlemler:

  • Merdivenlerin üst kata montajı.
  • Zemin kaplaması teras alanına eklendi.
  • Boya rötuşu.

Yuvam Konteyner kalitesi ve uzmanlığı ile sizlerin tüm yük konteyner modifiye projelerinizde sizlere yardımcı olmaktayız. İstediğiniz modifiye yapılar hakkında fiyat istemek için istediğiniz özellikleri ve varsa proje çiziminizi eposta adresimize gönderebilirsiniz.



SIFIR VE 2.EL YÜK KONTEYNER ÜRÜNLERİMİZ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER!

SATIN ALDIĞINI KONTEYNERİ ALMAYA GİDERKEN: Konteynerler liman sahasına girmeden önce ; Liman Gemi ve Sefer bilgilerini önceden paylaşmanız konteynerlerin çıkış işlemlerinde formlarını tescil ile kapatabilmemiz için zorunludur. Bu değişiklik kapsamında yurt dışı edilecek konteynerlerin ; Liman Gemi ve Sefer bilgileri önceden bilgi verilmediği taktirde oluşacak cezai tutar tarafınıza rücu edilecektir.

SATIN ALACAĞINIZ SIFIR VE 2. EL ÜRÜNLERİMİZİN GENEL DURUMU: Sıfır ve 2.el yük konteynerlerimiz büyük oranda liman depolarımızda olup, teslimatımız depolarımızdandır. Sıfır konteynerlerimiz ABD ve Çin menşelidir. Sıfır yük konteyner ürünler üretici adresinden depolarımıza gelirken 1 defa kullanım testine tabi tutularak gelmektedirler. 2.el yük konteyner ürünlerimizin kapıları düzgün çalışmaktadır, duvarlarında yırtık yoktur. 2.el ürünlerimizin duvarlarında lokal boya farklılıkları ve ufak ezik ve küçük delikler kullanılmış ürünler oldukları için doğal olarak mevcuttur.