12 Mart 2019 Salı

Yük Konteyner Boyaması ve Pas Onarımı

Bir yük konteyneri ve depolama konteynerinin ömrünü uzatmak, biraz çaba ve küçük bir yatırım ile yapılabilir. Zamanla, taşımacılıkta kullanılan bir konteyner yada bir çiftliğe, çiftliğe veya konut veya ticari mülke yerleştirilmiş bir nakliye konteyneri doğanın kuvvetlerine yenebilir ve paslanmaya başlayabilir veya zeminler çürümeye başlayabilir. Her şeyde olduğu gibi, bir yük konteynerinin eskimesini tamamen önlemek mümkün değildir, işlemi boya, tel fırça ve bazı ev sirkesiyle yavaşlatmak mümkündür.

Yük veya Depolama Konteyneri üzerindeki Pas Onarımı

Kullanılmış yük konteynerleri, tipik olarak çok kullanılan alanlarda veya çeliğin birleştiği alanlarda boya dökülmeleri ve paslanma belirtileri gösterecektir: dikişlerin ve kaynakların çevresinde ve kapının köşelerinde ve altında. Kaynak dikişleri veya çelik panellerin bir araya geldiği yerler paslandığından pasta hareket ettikçe, bu alanlar stres altında daha zayıftır ve orijinal boya çatlayabilir veya kırılabilir. Kapıların altındaki köşeler ve paslanma yoğun kullanım nedeniyle paslanır ve suların kapılar altında toplanması ile uzun süre orada kalır.

Pasın temizlenmesi ve bir nakliye konteynerinin yeniden boyanması, göründüğü kadar büyük bir iş değildir. Bunu yapmanın en büyük yolu, kabın tamamını zımparalamak ve tüm boyayı çıkarmak, ardından tüm paslanmış alanları kaldırmak, tümünü astarlamak ve yeniden boyamak olacaktır. Bununla birlikte, 20 yıllık bir nakliye yük konteyneri için bu tür bir girişimle ilgili maliyetler konteynerin değerinden daha fazla olabilir. Paslanmayı gidermek ve etkilenen bölgeleri yeniden boyamak istiyorsanız, bir tel fırça ve biraz zımpara kağıdı, sirke ve doğrudan metal veya DTM boyası kullanmanızı öneririz.

Tel fırça, zımpara ile kazıma işlemleri bittikten sonra temizlediğiniz bölgeye sirke sürün ve bir süre yüzeyde bırakın. Bu korozyon işlemini durduracaktır. Son olarak, DTM türü boyayı uygulayın, birden fazla kat arzu edilebilir.

Yük Konteyner Zeminini Boyamak veya Sızdırmaz Kaplama Yapmak

Zaman içinde, bir nakliye konteynerinin zemini herhangi bir şekilde yontulabilir, oyulabilir veya zarar görebilir; ve bu izler çürüme sürecini hızlandırabilir. Yük konteynerleri doğrudan yere oturmuşsa, hava sirkülasyonu ve kabın altına su teması nedeniyle çürüme daha da hızlı gerçekleşebilir. Çürümenin yanı sıra, birçok kişi ahşap zemin yapımında kullanılan kimyasalları araştırır. Genel olarak konuşursak, bir depolama birimi için bir nakliye konteyneri kullanıyorsanız, sağlık üzerinde olumsuz etkileri olan kimyasallar konusunda çok az endişe vardır. Bununla birlikte, zemini kapatmak ve hem su hasarını hem de duman fikrini önlemek istiyorsanız, kalın bir boya katmanı halledecektir.

Bir nakliye konteynerinden daha uzun yıllar verim almak almak bir servete mal olmak zorunda değildir ve küçük bir yatırım ile konteynerlerinizden birkaç yıl daha faydalanabilirsiniz. Paslanmış bölgelerin sirke ile muamele edilmesi ve kabın DTM özellikli boya ile boyanması, ünitenin hava koşullarına daha uzun yıllar dayanmasına yardımcı olacak ve zeminde çürümenin veya çürümenin önlenmesi için zeminin çürümesini veya yayılmasını önleyecektir.

Eğer zeminde ekstra sızdırmazlık sağlanması isteniyorsa bu işlem boyama işleminden biraz daha maliyetlidir. Ama alacağınız verim sizleri fazlasıyla memnun edecektir. Yük konteynerlerinde zemin sızdırmazlık işlemleri için kullandığımız en önemli kaplama işlemi epoksi kaplama olmaktadır. Uzmanlık isteyen epoksi kaplama sayesinde konteyner içerisinde tam bir sızdırmazlık sağlanabilmektedir.

Yük Konteynerinizi Sizler İçin Boyayalım

Yuvam Konteyner, konteyner endüstrisindeki uzun yıllara dayanan tecrübesi zamandan ve paradan tasarruf etmenizi sağlayabilir ve nerede yardım edebileceğimize yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız. Konteyner pas giderme ve boya yenileme işlemleriniz için firmamızla iletişime geçmekten çekinmeyiniz. Aşağıdaki iletişim bilgilerimizden bizleri arayabilir yada mail üzerinden irtibata geçebilirsiniz.

SIFIR VE 2.EL YÜK KONTEYNER ÜRÜNLERİMİZ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER!

SATIN ALDIĞINI KONTEYNERİ ALMAYA GİDERKEN: Konteynerler liman sahasına girmeden önce ; Liman Gemi ve Sefer bilgilerini önceden paylaşmanız konteynerlerin çıkış işlemlerinde formlarını tescil ile kapatabilmemiz için zorunludur. Bu değişiklik kapsamında yurt dışı edilecek konteynerlerin ; Liman Gemi ve Sefer bilgileri önceden bilgi verilmediği taktirde oluşacak cezai tutar tarafınıza rücu edilecektir.

SATIN ALACAĞINIZ SIFIR VE 2. EL ÜRÜNLERİMİZİN GENEL DURUMU: Sıfır ve 2.el yük konteynerlerimiz büyük oranda liman depolarımızda olup, teslimatımız depolarımızdandır. Sıfır konteynerlerimiz ABD ve Çin menşelidir. Sıfır yük konteyner ürünler üretici adresinden depolarımıza gelirken 1 defa kullanım testine tabi tutularak gelmektedirler. 2.el yük konteyner ürünlerimizin kapıları düzgün çalışmaktadır, duvarlarında yırtık yoktur. 2.el ürünlerimizin duvarlarında lokal boya farklılıkları ve ufak ezik ve küçük delikler kullanılmış ürünler oldukları için doğal olarak mevcuttur.